Messing har taget den nordiske indretning med storm og her hos Homedec.dk tror vi på, at det er kommet for at blive. Glødende metal tilfører et eksklusivt touch til din indretning. Den nordiske stil, som er domineret af minimalisme og kølige farver, har godt af at møde kontraster i form af nye materialer.

Metalliske nuancer har længe været fremme i den morderne indretning. Messing har især fået meget opmærksomhed og fortsætter med, at dominere i de danske hjem. Både brands og forbrugere har for alvor taget det til sig, og det ser ud som om, det er kommet for at blive. Uanset om du har mod på, at købe en hel messingreol, eller starte ud med pyntegenstande, så fungere messing rigtig godt i et kontrastfuldt samspil med mere kølige materialer, som eksempelvis sten, marmor, beton og råt træ. 

messing boligindretning

Her giver vi dig en guide til 10 brugervenlige ideer til, hvordan du kan indrette dig med messing i dit hjem:

1. Lanterner

Med lanterne kan du indrette dig både ude og inde. Brug dem som en del af din indretning, eksempelvis i entreen. Du kan også bruge dem til, at fremhæve forskellige årstider. Fyld eksempelvis kastanjer i din lanterne til efteråret, gran og julekugler til jul. Lanterne vil også stå fint alene, som en super fin kontrast til den lyse nordiske indretning. 

2. Hyldeknægte 

Hyldeknægte er en diskret og stilfuld måde, at bringe messing ind i hjemmet. Monter hyldeknægtene i det rum der passer ind i din indretning, og sæt en flot hylde til, og skab på en og samme gang en praktisk og smuk opbevaringsløsning. Du kan eksempelvis bruge hylden i køkkenet, hvor kopper, skåle eller tallerkener står fremme. Du kan også bruge dem på værelset, i entreen eller endda i stuen. 

3. Lysestager

Lysestager kan bruges i alle rum, og sammensættes med mange forskellige former for materialer. De kan bruges både til hverdag og fest. Indret dig med messing lysestager og kombiner dem med dine andre bolig materialer, så som sten, marmor, råt træ eller bløde tekstiler. Du kan vælge at gå all in på messing lysestager, eller blot tilfører få lysestager kombineret med dine øvrige stager. 

4. Kroge/Knager

Kroger eller knager byder dine gæster velkommen på en smuk og stilfuld måde. Der findes mange forskellige former og størrelser. Du kan hænge en lang række med messing knager, eller du kan kombinere dem med andre knager i andre materialer, farver eller former. Brug også kroge på eksempelvis bade værelset til håndklæder eller i køkkenet til viskestykker og grydelapper. Messing kroger/knager er en yderst diskret, men meget stilfuld måde, at bringe de moderne metaller ind i hjemmets indretning. 

5. Lamper 

Er du til det klassiske look med et twist, så kan lamper af messing helt sikkert være en mulighed. Om du er klar til en helt stor loftlampe eller blot en mindre væglampe eller gulvlampe er jo helt op til dig. Alle valg synes vi, er et stilfuldt og smukt valg, hvis du ønsker, at messingtrenden skal flytte ind hos dig. Du kan med fordel have en bordlampe stående på forskellige materialer, alt efter hvilket udtryk du synes lampen skal give til rummet, eller have en stor loftlampe i entreen, som står i en god kontrast til evt. spejle og knager. 

6. Vaser

Med vaser kan du virkelig tage stilling til, hvilket udtryk du ønsker i din bolig. Er du til et helt enkelt udtryk, eller ønsker du en vase med former og dekorationer. Skal vasen stå fremme f.eks. med tørrede blomster, grene fra haven eller skal den udelukkende frem, når du får en buket? Er du ikke helt klar til en vase, som udelukkende består af messing, kan du med fordel finde flere vaser, hvor kun en lille del af vasen er af de populære metal. Også her vil det være flot, at kombinere vasen med andre materialer i din bolig, fx. træ, marmor eller beton.

7. Opbevaringsbokse

Denne lille detalje er en utrolig smuk måde, at bringe messing ind i hjemmet på. Du kan bruge boksene på badeværelset til opbevaring af smykker, kosmetik, vat rondeller, eller andre ting, som du har stående fremme. De flotte bokse kan også bruges til din tørrede brudebuket, stundenterhuen eller blot til nogle mere hverdags ting, som nøgler og pung. Som et sidste lille indretningstip kan vi fortælle, at boksene også kan bruges på kontoret eller værelset til opbevaring af blyanter, pensler, kuglepenne, viskelæder osv. 

8. Spejle

Vi elsker spejle i indretningen. Ved at tilføre spejle i dit hjem giver du rummet flere vinkler, og du ser dit hjem fra flere vinkler. Netop sådan får du også hjemmet til, at fremstå større. Du kan bruge spejle på flere måder; på badeværelset med den indlysende funktion, eller som en dekoration i din indretning. Begge steder vil et spejl med messing kant være stilfuldt og dekorativt. At bruge spejle i indretningen kan give din bolig kant, elegance og personlighed.

9. Kurve

Kurve kan bruges på rigtig mange fine måder. Eksempelvis til opbevaring af tæpper, magasiner, træ, håndklæder, wc papir, eller i en mindre udgave med en lille plante og håndsprit. Nogle bruger dem også i køkkenet til opbevaring af eksempelvis løg eller andre ting, som kan stå fremme i hverdagen. Kurve kan altså bruges i alle huset rum og tilfører varme med den gyldne nuance. 

10. Servietringe

Skal du virkelig kræse om dine gæster og skabe en smukt dækket bord, så er servietringe virkelig et hit. Du kan bruge dem sammen med flere former for servietter. Find eventuelt nogle lækre stof servietter, som passer til din borddækning og fold dem ved hjælp af din messing servietring. Det vil give et virkelig smukt, varmt og personligt udtryk til din borddækning. Du kan eventuelt sammensætte det med enkelte messinglysestager for, at fremhæve begge dele på en stilfuld måde. 

 

Som du ser er der masser af muligheder for, at bringe messing ind i hjemmet, både på de mere diskrete måder, og på de helt bevidste og velovervejede måder. Spring ud i det, kombiner farver, former og materialer og skab lige det udtryk du ønsker dig, i din bolig. God fornøjelse. 

12. august, 2022 — Tina Buchmark

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises