Foråret er lige om hjørnet og dagene bliver længere og længere. Inden længe varmer den skønne forårssol ind af vinduet og pludselig kan man mærke at man har lidt mere energi. 

Foråret er en god anledning til at få gjort forårsrent og en god omgang hovedrengøring resultere ofte i at man gerne vil have lidt nyt til sit hjem. Måske en ny sofa kunne passe ind? Eller hvad at male den ene væg i stuen? Nogle vil fokusere på at give hjemmet et helt nyt look, mens andre vil lave mindre ændringer for at opdatere deres eksisterende indretning. Derfor har vi udarbejdet 10 tips til at forny din indretning her til foråret.
Take a look!

 

1. Inddrag planter i dit hjem

Inddragelse af planter i din indretning er en nem og effektiv måde at skabe liv og farve i rummet. Planter kan også bidrage til at forbedre luftkvaliteten og skabe en følelse af ro og afslapning. Der er mange forskellige typer planter at vælge imellem, så der er noget for enhver smag og stil. Her er nogle eksempler på populære planter til indretningen;

 • Grønne planter som ficus, monstera og pothos: Disse planter er nemme at passe og skaber en frodig, grøn atmosfære i rummet.
 • Kaktusser og succulenter: Disse planter kræver ikke meget vand og er derfor nemme at passe. De er også ofte unikke og interessante i form og farve.
 • Blomstrende planter som orkideer og krysantemum: Disse planter tilføjer farve og liv til rummet med deres blomster.
 • Træer som ficus eller palmetræer: Disse træer kan skabe en følelse af at være ude i naturen.
 • Luftrensende planter som Spider plant, Snake plant, og Aloe Vera: Disse planter kan rense luften for skadelige kemikalier, og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i dit hjem.

  Når du vælger planter til din indretning, skal du tænke på, hvor meget lys og plads du har til rådighed, og hvor meget tid og omsorg du er villig til at bruge på at passe planterne. Det er også vigtigt at overveje, hvilken stil og farvepalet, planterne passer til din indretning.

  2. Gå efter en neutral farvepalette

  Skab en tidløs og rolig atmosfære i rummet med en neutral farvepalette. Neutrale farver som hvid, grå, beige og sort kan give en neutral base for din indretning, mens du stadig kan tilføje farve og blikfang med din brugskunst samt møbler.

  En neutral farvepalet kan også hjælpe med at skabe en illusion af mere plads i rummet, da lyse farver kan få rummet til at se større ud, end det egentligt er. Neutrale farver kan også være nemmere at matche med andre elementer i din indretning og kan også være nemmere at ændre eller opdatere i fremtiden.

  Det er vigtigt at bemærke, at en neutral farvepalet ikke betyder, at rummet skal være kedeligt eller farveløst. Du kan stadig tilføje interesse og karakter til rummet ved at inddrage forskellige teksturer, mønstre og kunst. Det kan være at bruge en kombination af matte og glatte overflader, eller at inddrage træ eller sten elementer.

  Neutral indretning med farverige plakater

  3. Leg med belysning

  Skift lamper eller tilføj nye lamper for at skabe en anden stemning i rummet. Anvendelse af belysning er en vigtig del af indretningen, da det kan ændre stemningen og atmosfæren i et rum. Det kan også hjælpe med at fremhæve visse områder eller funktioner i rummet. Der er mange forskellige typer af belysning, så det er vigtigt at overveje, hvad du ønsker at opnå med din belysning og hvilken effekt du ønsker at skabe. Det er vigtigt at kombinere og balancere de forskellige typer af belysning for at skabe den ønskede atmosfære og funktion i rummet. Husk endelig også at placere stearinlys og LED lys rundt i dine vindueskarme, for at skabe lidt ekstra hygge i hjemmet.

  Belysning til boligindretning - LED lys og stearinlys

  4. Tilføj personlighed til dit hjem

  Tilføjelse af personlighed i din indretning er vigtigt for at skabe et hjem, der føles som dit eget og reflekterer din stil og personlighed. Der er mange måder, du kan tilføje personlighed til din indretning, her er nogle eksempler:
  • Inddrag kunst som et middel til at give rummet personlighed og karakter. Det kan være malerier, fotografier, skulpturer eller andre kunstværker, der reflekterer din smag og interesser.
  • Inddrag personlige genstande som fx minder eller familiens antikviteter for at give rummet en historie og personlighed.
  • Brug DIY elementer som fx håndlavet kunst eller møbler for at give din indretning en personlig touch. Det kan være at lave en vægpynt eller et håndlavet møbel, som er unikt og kan fortælle en historie.
  • Brug farver og mønstre, der reflekterer din personlighed og stil. Det kan være at vælge farver, der passer til din humør eller mønstre, der er i tråd med din stil.
  • Inddrag dine interesser i din indretning, det kan være at inddrage musikinstrumenter eller bøger, som reflekterer dine interesser.
  • Inddrag personlige fotos som et middel til at give rummet personlighed og karakter. Det kan være fotos af familie, venner eller rejser, som kan skabe en følelse af hjemme og minder.

  Det er vigtigt at tænke over, hvordan du kan tilføje personlighed til din indretning, og vælge elementer, der reflekterer din stil og personlighed. Det kan være en god idé at starte med et eller to elementer og derefter gradvist tilføje flere, så du kan se, hvordan det påvirker rummet og din følelse af hjemme.

  personlige billeder

  5. Mal væggene

  Mal dine vægge for en nem og effektiv måde at ændre udseendet og stemningen i dit rum. Farve kan have en stor indvirkning på en persons humør og velvære, så det er vigtigt at vælge den rigtige farve til din indretning. Der er mange forskellige farver og nuancer at vælge imellem, så det er vigtigt at overveje, hvilken effekt du ønsker at skabe og hvilken stil du ønsker at opnå.
  • Brug af neutrale farver som hvid, grå og beige, kan give en neutral baggrund for din indretning, mens du stadig kan tilføje farve via din øvrige indretning.
  • Brug kontrastfulde farver, fx mørke og lyse farver, for at skabe et interessant udtryk i rummet.
  • Brug varme eller kølige farver for at skabe en bestemt stemning i rummet. Varme farver som rød, orange og gul kan skabe en følelse af energi og liv, mens kølige farver som blå, grøn og lilla kan skabe en følelse af ro og afslapning.
  • Brug farver til at fremhæve bestemte områder eller funktioner i rummet, som fx en væg eller et møbel.
  • Brug farver til at ændre rummets proportioner, fx ved at male en lav væg i en mørkere farve for at gøre at den synes højere.
  • Det er vigtigt at tænke over, hvordan farve vil påvirke rummet, En ny farve på væggene kan ændre hele udtrykket i et rum, og det er en nem og billig måde at forny hjemmet på.

  6. Udskift tæpper og tekstiler

  Udskiftning af tæpper og tekstiler er en nem måde at ændre udseendet og stemningen i et rum. Tæpper og tekstiler kan hjælpe med at tilføje farve, tekstur og interesse til et rum, samtidig med at de beskytter gulvet og holder rummet varmt. Der er mange forskellige tæpper og tekstiler at vælge imellem, så det er vigtigt at overveje, hvilken effekt du ønsker at skabe og hvilken stil du ønsker at opnå.

  • Brug naturmaterialer som uld, bomuld, linned eller hør for at tilføje tekstur og karakter til rummet. Disse materialer er også åndbare, så de er velegnet til både varme og kolde årstider.
  • Brug tæpper og tekstiler i forskellige farver og mønstre for at tilføje interesse og variation til rummet. Det kan være at vælge farver og mønstre, der passer til din stil og din indretning.
  • Brug tæpper og tekstiler til at definere forskellige områder i rummet, fx et opholdsområde eller et spiseområde. Det kan hjælpe med at skabe en sammenhæng i rummet. 

   Tekstil til brug i boligindretning - Tæpper, puder og lammeskind

   7. Tilføj nye møbler

   Tilføjelse af nye møbler til hjemmet kan give et friskt pust og fornyet energi til ethvert rum. Det kan også hjælpe med at skabe en mere funktionel og behagelig atmosfære. Når man vælger nye møbler, er det vigtigt at tage højde for både stil og funktion. For eksempel, hvis man ønsker at opdatere et stue, kan man overveje at erstatte en gammel sofa med en ny i en moderne stil eller med en bedre komfort. En ny spisestue bord kan gøre et værelse mere funktionelt og kan også give rummet et nyt udseende.

   Hvis man ønsker at tilføje ekstra opbevaringsplads, kan man overveje at få nye skabe eller reoler. Dette kan være en god måde at holde tingene organiseret og få et mere ryddeligt udseende.

   Det er også vigtigt at tage højde for størrelsen og formen på rummet, når man vælger nye møbler. Det er vigtigt at vælge møbler, der passer til rummets størrelse, så det ikke ser overfyldt ud. Det er også vigtigt at vælge møbler, der passer til rummets form, så det ser harmonisk ud.

   Husk også at du kan genanvende dine møbler ved at give dem en ny farve eller beklædning.

   8. Ryd op og organisér

   Ryd op i skuffer og skabe, og organisér dit hjem for at skabe mere plads og et  overskueligt hjem.
   Et ryddeligt hjem virker ofte mere roligt og afslappende end et hjem der roder. 
   Rod skaber ofte mere kaos og interessant nok, kan rod påvirke os i vores underbevidsthed, da rodet sender os signaler om at noget er uafsluttet.
   Men heldigvis er der mange måder at få et ryddeligt hjem på.
   • Brug kurve eller bokse hvor du kan opbevare f.eks magasiner, tæpper eller andre nipsting som ikke behøver at stå fremme.
   • Få en god vane og læg ting væk efter brug, det er så nemt at gå fra tingene og "rydde op senere", men det er en løgn som jeg tror vi alle kender. Clean as you go er også et godt princip at bruge i hjemmet.
   • Ryd op i gemmerne. Igennem tiden er det så nemt at opbygget et lager af  forskellige ting og sager, som blot er gemt væk i skabet, skuffen eller måske på loftet et sted, men hvad nytte gør det? 
   • Hvis du får ryddet op og får frasorteret de ting, som du ikke bruger, vil du pludselig se at du har mere plads - og hvem ønsker ikke ekstra plads og opbevaring? Og så kan du jo eventuelt forsøge at sælge de ting du ikke længere bruger.
   • Gå efter enkelhed. Når du fjerne overflødige ting og genstande bliver der hurtigt skabt et minimalistisk og tidløst look, hvilket også virker mere opryddeligt.
   • Hav enkelthed i tankerne når du shopper, for da vil din mavefornemmelse hurtigt vejlede dig om dit køb er nødvendigt eller ej. 

    Kurve til opbevaring i boligindretning

    9. Mix nyt og gammelt

    Inddrag vintage elementer som f.eks. gamle møbler eller ting fra loppemarkeder for at skabe en unik og personlig indretning. De fede mønstre og farver fra vintage møbler og interiør kan være svære at sætte sammen, men tøv ikke. Prøv det af og lad den nye indretning stå i et par dage for at se om det er dig. 
    • Kig på dit rum. Er gulvet mørkt eller lyst? Mørkt teak-træ passer godt ind på lyst gulv - og omvendt. Mørkt i mørkt kan hurtigt give et tungt look. Og lyst i lyst kan ofte se meget let ud, men er man til det, er det jo også en stil i sig selv.
    • "De slanke ben". Når du er på genbrugsjagt så gå efter møbler med lette ben, da dette ofte passer bedst ind i den moderne indretning. Det kan f.eks. være en lænestol eller reoler som har luft under sig og som ikke virker tungt. 

    10. Brug spejle

    Spejle kan bruges til at øge lyset i rummet og skabe en illusion af større plads. Derudover er spejle altid nyttige og heldigvis findes i de mange forskellige størrelser og former så de kan passe ind til hvert et rum. 
    • Pas på med at have for mange eller for stort spejl omkring spisebordet. Ofte vil folk gerne nyde et måltid med venner og familie uden at kunne se sig selv tygge i baggrunden eller se sig selv i øjnene.
    • Brug spejlets lysreflekterende funktion ved at hænge spejlet tæt på noget lys. Spejlet ville da sprede lys i dit hjem og skabe en ekstra dimension i rummet. Du kan også bruge et lille spejl som underlag under et par stearinlys eller LED lys
    • Brug et stort spejl som en del af din indretning. Det store spejl er smukt og giver et tidløst look til din stue, entre, badeværelse eller soveværelse.
    08. marts, 2023 — Rebecca Line Larsen

    Skriv en kommentar

    Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises