Går du også i stå efter "Glædelig jul og godt nytår"? Julekort kan være meget personlige, hvis du ved, hvad du skal skrive. Og hvad gør man så, hvis man ikke kan finde på andet end det? Et julekort kan være som en gave. Det kan knytte to personer tættere sammen. De gode kort læses ofte mere end en gang, især når de er skrevet fra hjertet. Vi guider dig her igennem brevskrivningens kunst. 

julekort

 

Stemningen hos dig

Fortæl om, hvordan stemningen er hos dig. Hvad glæder du til i julen? Gør det personligt og følsomt. Glæder du til dig, at se familie, som du ikke har set længe? Glæder du dig til, at fejre jul med børnebørn for første gang? Hvad har særlig betydning for dig for tiden og giver dig den helt rette julestemning.

Oplevelser

Fortæl om oplevelser du har haft i årets løb, evt. sammen med modtageren af dit julekort. Husk at fortælle, hvad disse gode oplevelser betyder for dig. Netop dette gør kortet mere personligt. 

Planer for det nye år

Fortæl om dine planer for det nye år. Skal du ud på en dejlig rejse. Starte på et nyt job, eller måske er der en stor begivenhed på vej i din familie - fødsel, konfirmation, bryllup eller noget helt andet, som har en ganske særlig betydning for dig. 

Mistet eller fået nyt familiemedlem

Er en i familien gået bort, eller er der kommet en lille ny til? Eller måske en lille hundehvalp? Kommenter på det, men huske hele tiden, at være positiv. 

Vælg motivet med omtanke

Kortet i sig selv kan fortælle en historie. Det kan være både citater, personlige billeder af familien, eller noget der referere til et minde i har skabt sammen i det år der går på hæld. Er du kreativ, så lav gerne kortet selv. Modtageren vil synes det er mere personligt, plus det kan være en anledning til julehygge med familien. 

Skriv brevet i hånden

Håndskrevne breve og kort er bare mere personlige. Har du muligheden for det, så skriv derfor dit julekort i hånden. Det vil bringe glæde og hjertevarme hos modtageren og vise, at du virkelig har lagt din tid i kortet. Julekort med håndskrift fortæller, at man har ydet en ekstra indsats. 

 

Teksten er hele omdrejningspunktet, men kan også være det absolut sværeste. Det håndskrevne julekort er mere personligt end en e-mail. Tænk altid på modtageren, når du skal skrive teksten. Jeres fælles oplevelser eller jeres relation.

Her får du to eksempler på en kort tekst/opstart på dit julekort

Julefreden begynder så småt at brede sig herhjemme. Vi har pyntet op og fundet tid til hinanden og ikke mindst dig/jer. Derfor vil vi gerne ønske jer en glædelig jul og alt det bedste i det nye år.

Et andet eksempel kunne være dette: 

Julemusikken spiller i radioen, jeg har fundet nissehuen frem og julehumøret spreder sig stille og roligt under huen. Derfor skal i selvfølgelig også ønskes glædelig jul og et godt nytår. 

Du kan også vælge, at sende en lille sød eller sjov gave sammen med dit julekort, fx. en personlig julekugle. 

Husk altid, at det er tanken der tæller. 

Opfindsomhed eller ej - dine nærmeste vil elske, at modtage en dejlig julehilsen fra dig på en kold vinterdag. 

Rigtig god fornøjelse med dine julekort og rigtig glædelig jul og godt nytår fra hele Homedec.dk

04. november, 2021

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises