Størrelsesguide til plakater og rammer

Guide til at finde den rigtige størrelse på plakat eller ramme

Hvis dine nye rammer eller plakater skal passe sammen med andre plakater, er det vigtigt du tager disse ud af rammen og måler, eller måler rammen, husk at rammebredder og tykkelser kan variere.

Hvis du skal hænge plakater og rammer op på en tom væg, skal du måle hvor du ønsker de skal være, det kan være svært at vurdere størrelser hvis man ikke er vant til dette. 

Ovenfor ser du en guide der viser størrelses forskellen mellem de forskellige størreser, samt i forhold til et menneske på ca 175cm. Guiden er vejledende, men du kan regne med forholdene mellem de forskellige rammer.

Du skal være opmærksom på at eksempelvis 30x40 og A3 ikke er præcis de samme, så bestiller du plakat og ramme i hver sin størrelse, passer de umiddelbart ikke sammen, dog kan du i nogle tilfæld bestille en A3 plakat og skære 1 cm af top og bund og sætte den i en 30x40 cm ramme. Læg mærke til at nogle plakater har tekst eller grafik tæt på kanten.

 

A5: 14,8 x 21 cm
Ikke alle plakater kan bestilles i den lille størrelse, dette er en meget lille plakat, på cirka samme størrelse som et stort kort/telegram.

A4: 21 x 29,7 cm
Denne størrelse er den mest kendte størrelse da almindeligt kopipapir har denne størrelse. Det er en populært gavestørrelse.

A3: 29,7 x 42 cm eller 30 x 40 cm
Disse 2 størrelser er meget ens og de fleste brands vælger kun at trykke den ene størrelse. Hvis du i forvejen har plakater derhjemme, er det en god idé at måle efter da disse størrelser nemt forveksles med hinanden. Det er en god størrelse som er meget populær.

40 x 50 cm
En størrelse, der ligger lige imellem de 2 populære størrelser: A3 og 50x70 cm, størrelsen er ikke særligt populær og ikke mange brands vælger at trykke i denne størrelse.

A2: 42 x 59,4 cm
Det dobbelte af en A3 og en anelse mindre end 50x70cm, en ikke særligt populær størrelse, men ønsker du en billedvæg med mange forskellige størrelser er den en oplagt mellemstørrelse.

50 x 70 cm
Den mest populære af de større størrelser, de fleste brands trykker alle deres værker i denne størrelse da det er den mest solgte, især til plakater med mange detaljer.

70 x 100 cm
En meget stor størrelse, der ikke er særligt populær, især da det er en størrelse der kræver god kvalitet for at være pæn. Private billeder kan sjældent forstørres til denne størrelse.